keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Makuuhuoneen lattiamateriaali mietityttää

Muistanette varmasti, että mainitsin jo aikoja sitten, että makuuhuoneestamme on alettu repimään tapetteja irti. No, tilanne on yhä sama, tapetteja revitään edelleen irti. Nukumme siis "remontin" keskellä. Huomenna tähän tulee muutos, sillä kannamme sänkymme vielä tyhjillään olevaan toiseen makuuhuoneeseen.

Makuuhuoneessamme oli tarkoitus maalata katto, joka on tehty, sekä vaihtaa tapetit. Tässä pitkään pohdittuamme ja viisaampia konsultoituamme tulimme mieheni kanssa tulokseen, että pelkän tapetin vaihdon sijaan levytämme makuuhuoneen seinät kipsilevyllä ainakin osittain, jotta vanhat lastulevyjen saumaraot saadaan siististi piiloon.

Niinpä, koska remontti paisui, niin päätin että lattiallekin on tehtävä jotain. Tällä hetkellä lattia on parkettia, vanhaa, kolhuista ja rumaa mosaiikkiparkettia. Ensiksi halusin vaihtaa lattian kokonaan, mutta jostakin se ajatus sitten tuli, josko lattian maalaisi! Internetistä olen etsinyt tietoa, ja kyllä, parketin maalaaminen pitäisi olla aika helppo homma. Hionta hiomapaperilla pitäisi riittää ja päälle Betolux-maalia.
Nyt kysyisinkin josko joku tietäisi miten käytännössä tämä onnistuu, onko jollakulla kokemusta tai tietoa?
Tiedän, että jonkun mielestä parketin maalaus on suurin synti minkä puulattialle voi tehdä.. Itse en kuitenkaan puun väristä pidä, joten vaihtoehtona on joko koko lattian repiminen tai maalaaminen ;).

Alvhemin sivuilta löysinkin kuvia joissa puulattia on maalattu. Ihanan raikasta.
Nyt saa antaa vinkkejä, käytännön neuvoja, ideoita ja kritiikkiä :)

2 kommenttia:

 1. Näin se remonttimopo aina karkaa käsistä :)
  Itse en ehkä maalaisi parkettia, vanhan lautalattian (kuten kuvissa) maalauksesta on jopa kokemusta :)
  Meilläkin on laminaatin alla kellastunut mosaiikkiparketti, jonka hiontaa ja uudelleen lakkausta kyllä harkittiin - tarvittava koneisto ois ollut vaan niin järeä ja työtä niin paljon että kustannukset olisi olleet ihan liian suuret. Nyt meillä on siis parketin päällä solumuovi ja sen päällä laminaatti - toimii, ja tekoon meni päivä :)

  VastaaPoista
 2. Johanna: Muistan lukeneeni jostakin blogista, olisikohan ollut Sisustus ja Sepustus juurikin parketin maalauksesta.
  Mielessäni pyörii kiiltävä valkoinen lattia, sellaista ei taida laminaatilla saada.

  Myöskin olen laminaattia miettinyt, ja ehkä teemme niin, että jos maalausoperaatio menee pipariksi niin sen jälkeen laitamme laminaatin :)

  VastaaPoista